Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Industriële naaimachine nodig? Een tweedehands kan prima!

industriele naaimachine gebruikt

De naaimachine an sich bestaat inmiddels alweer zo’n tweehonderd jaar. Inmiddels zijn deze machines uiteraard wel flink verder ontwikkeld. Het aantal toepassingen dat ermee kan worden bewerkstelligd groeide daardoor in gelijk tempo mee. Ook hebben bepaalde gewenste toepassingen soms juist een versnelling in de ontwikkeling van naaimachines in de hand gewerkt. Ondertussen zijn ook industriële naaimachines niet meer weg te denken uit het assortiment van aanbieders en handelaars van naaimachines. Overigens kiezen opvallend veel particulieren en professionals ervoor om voor een tweedehands naaimachine te gaan. Een industriele naaimachine die gebruikt is kan namelijk vaak nog vele jaren mee, zeker als deze door een gespecialiseerde handeling is opgelapt. 

habraken.nl

Tips om naaimachines een lange levensduur te geven

Naaimachines staan op zichzelf al niet bepaald bekend om hun korte levensduur. Mocht je zelf over een (industriële) naaimachine beschikken, dan kun je bovendien de volgende dingen doen om je apparaat een zo lang mogelijke levensduur te geven:

  • Zorg ervoor dat het gehele apparaat altijd keurig schoon is. Vochtvlekken, haartjes en stof mogen dus niet aanwezig zijn als je ermee aan het werk gaat.
  • Breng soms eens een klein beetje olie aan op plekken waar zich bewegende delen bevinden.
  • Wees altijd nauwkeurig bij het kiezen van de naald. Zo moet je naald altijd geschikt zijn voor de stof die je gaat naaien. Je dient dan te letten op het soort naald en op dikte van de naald die je gebruikt.