Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

De voordelen van een serverkast

Als je op zoek bent naar een serverkast dan ben je bij Leqtro.nl aan het juiste adres. Het aanschaffen van een serverkast brengt verschillende voordelen met zich mee. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven zetten we hier de belangrijkste voordelen op een rijtje. 

Kabeldoorvoer

Een serverkast is de belangrijkste plek voor jouw IT-netwerk. Hier lopen heel veel kabels die allemaal een kant op gaan. Om ervoor te zorgen dat dit soort kabels overzichtelijk van A naar B worden geleid hebben serverkasten een kabeldoorvoer aan de onderkant en de bovenkant. Deze kabeldoorvoer zorgt ervoor dat er kabels op een goed georganiseerde nette manier lopen. Het kan ook gebeuren dat je de kabeldoorvoer liever van de zijkant hebt. Ook daarvoor zijn de meeste serverkasten uitstekend geschikt. Aan de linker- en rechterzijde heb je kabeldoorvoer om aan die behoefte te voldoen. 

Bodem- en dakplaten met ventilatiegaten voor een serverkast

Om een luchtstroom zo goed mogelijk te sturen zitten er in een serverkast ventilatiegaten. Deze gaten zorgen ervoor dat warme lucht niet te lang in de kast blijft hangen. Hierdoor kan namelijk een Om ervoor te zorgen dat de ventilatie nog iets beter op orde is kun je een ventilatoren set aanschaffen die dit nog verder verbeterd. Het is alleen niet nodig om een ventilatoren set aan te schaffen als je een serverkast hebt met een glazen deur. In dat geval wordt er al voldoende ventilatie geboden. 

Zijpanelen

Het kan van pas komen om zijpanelen te verwijderen na de aankoop van een serverkast. In sommige gevallen staan serverkasten tegen elkaar aan en is het dus handig om de zijpanelen er tussenuit te halen. Hierdoor is apparatuur makkelijker te bereiken en kan er makkelijker onderhoud gepleegd worden. Daarbij is het ook makkelijker om kabels te laten lopen van kast naar kast. Soms is dat namelijk nodig. De zijpanelen zijn makkelijk te monteren en makkelijk te verwijderen. Ideaal als je op zoek bent naar een flexibele oplossing. 

Deuren links en rechtsdraaiend

Alle plekken waar een server kan staan zijn verschillend. Hierdoor is het soms nodig om een rechtsdraaiende deur te plaatsen en soms nodig om een links draaiende deur te plaatsen. De meeste serverkasten zitten zo in elkaar dat de deuren makkelijk monteerbaar zijn voor zowel rechts, als links draaiend. Hierdoor weet je altijd zeker dat jouw kast goed past in de ruimte waar je hem in kwijt wilt. Bij Leqtro.nl kun je veel soorten serverkasten en patchkasten bestellen.