Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Starten met ondernemen

Hoe starten met ondernemen?

Ik weet nu al dat ik later wil ondernemen, ik wil een eigen bedrijf en het liefst ook met personeel. Maar hoe start je met ondernemen? Ik moet natuurlijk eerst nog een studie voltooien, maar dit wil ik al gericht gaan doen, met een toekomstplan. Wanneer ik weet wat ik kan verwachten van mijzelf, kan ik dit ook waarmaken. Natuurlijk geef ik mijzelf ook wel de ruimte om te groeien, te ontwikkelen, de vrijheid om toch een andere richting in te slaan. Maar ik wil het wel al een beetje uitgestippeld hebben voordat ik straks in mijn totale vrijheid geen handvaten heb om voor mijzelf te beginnen. Ik kom uit een ondernemers gezin en daardoor is het voor mij misschien makkelijker om na te denken over hoe starten met ondernemen. Maar ik merk ook dat ik anderen mensen wil inspireren tot het beginnen van een onderneming. Ik zie vooral veel mogelijkheden en ik wil dat iedereen dit ziet!

Hoe starten met ondernemen deel twee

Hoe starten met ondernemen.. na heel veel mooie woorden, moest ik mijzelf ook even herpakken, want ik moest wel degelijk een plan maken hoe ik begon met ondernemen. Ik heb nu een cursus aangevraagd waar ik na mijn school mee ga beginnen, zo leer ik alles in korte tijd over ondernemingen. Ook probeer ik steeds meer idee├źn op te schrijven en uit te werken, ik weet dat het vooral gaat om de kracht van het concept en daar ook achter willen staan. Hoe dit moet gebeuren weet ik dus ook nog niet, maar ik mag van mijzelf nog wel zoekende zijn hier in. Wat ik zo mooi vind aan ondernemen, is dat je echt drijft op je eigen kracht, je moet jezelf continu weer motiveren om groter te denken, anders te denken, beslissingen te maken en ga zo maar door. Geweldig eigenlijk, want zo ontwikkel je je continu. Hoe starten met ondernemen? Die vraag wordt steeds duidelijker!

 

Geef een reactie