Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Tips voor het kiezen van een haakse slijper

Als het tijd is om uw huis te voorzien van apparatuur en elektrisch gereedschap, is de haakse slijper absoluut een van de top gereedschappen die u niet mag vergeten. De haakse slijper wordt gebruikt voor al uw snij- en polijst behoeften. Er zijn veel soorten haakse slijpers op de markt en dit betekent dat u met een aantal zaken rekening moet houden voordat u de juiste slijper kiest. U kunt de beoordelingen lezen om meer te weten te komen over de beste haakse slijpers die u kunt kopen. Hieronder worden twee tips besproken voor het kiezen van een haakse slijper.

De grootte van de schijf

De kop of het wiel is een van de eerste dingen waar u op moet letten bij het kopen van een haakse slijper. Dit wordt ook wel de grootte van de schijf van de molen genoemd. Hoe krachtiger de motor, hoe groter de schijf moet zijn. Daarom moet u, afhankelijk van uw snij- en slijpwerkzaamheden, voor het gemak een slijpmachine kopen met de juiste schijfmaat. Het is ook belangrijk dat u de grootte van de schijf kiest op basis van de precisie van het werk dat u uitvoert. Een slijpschijf ter grootte van de pneumatische slijper zou beter zijn voor de slijpklussen die meer precisie vereisen. U moet weten dat de maalschijven in vele maten verkrijgbaar zijn. Er zijn er die slechts 4,5 inch zijn en andere kunnen zo groot zijn als 9 inch.

Kracht en snelheid

Het is belangrijk dat u rekening houdt met de aandrijving van de molens en de snelheid waarmee de molen draait. Dit wordt beschouwd in omwentelingen per minuut. Er zijn molens die worden aangedreven door elektriciteit, perslucht en benzine. Daarom moet u op de hoogte zijn van uw stroombron, zodat u de juiste soort haakse slijper kunt kopen die bij uw behoeften past. Haakse slijpschijven draaien met 5000 tot 10000 omwentelingen per minuut. Een ding dat u moet weten, is dat hoe hoger het aantal omwentelingen, hoe effectiever de molen zal zijn. Er is ook de kwestie van de laadsnelheid. Typische laadsnelheden liggen tussen 700 en 12000 omwentelingen. Kolomboormachine