Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Linkbuilding geschiedenis

Computers

Voor Linkbuilding uitleg kun je beter even de geschiedenis induiken van de zoekmachines. Hierna snap je veel meer wat linkbuilding nu precies is. Bij het ontstaan van de verschillende zoekmachines werd er gekeken naar de content op een website. Hierbij telde de zoekmachines het aantal keren dat een woord op een pagina voorkwam en toonde aan de hand van dit cijfer de beste pagina. Google kwam daarentegen met een unieke aanpak. Deze aanpak heeft dit bedrijf marktleider gemaakt. Google telde namelijk niet hoe vaak een zoekwoord werd getoond op een website, maar hoe vaak er vanuit andere websites werd gelinkt (backlink) naar een pagina. Het woord dat linkt naar een andere pagina (anchor tekst) werd gezien als het zoekwoord. Door deze aanpak was Google in staat om meer relevante pagina’s te tonen dan de concurrenten.

Backlinks uitleg. Een backlink is een link van een externe website naar de eigen website en zijn een belangrijke indicatie voor de zoekmachine hoe betrouwbaar en autoritair de website is. Een backlink is een manier om linkwaarde te verkrijgen voor een website. In hoeverre de backlink hierbij helpt, is afhankelijk van de relevantie van de externe website aan dat van jou. Nog een goede tip. Je kunt beter een aantal goede links hebben, dan heel veel links van lage kwaliteit. Google heeft namelijk liever kwaliteit dan kwantiteit. Als jouw website alleen maar staat op websites met toegevoegde waarde voor Google, zal de zoekmachine jouw site ook als belangrijker inschatten.

Linkbuilding is een populaire SEO techniek binnen zoekmachine optimalisatie. Toch kan deze techniek ook schade aan een site aanrichten. Met een backlink checker kom je er snel achter hoeveel en welke backlinks er in je linkprofiel zitten. Je vindt een aantal gratis maar ook betaalde tools. Voor Backlink checker uitleg vindt je ook veel informatie online.