Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

De juiste kasten voor je magazijn

legbord stelling

Het liefst wil je dat je magazijn een plek is waar men zo snel mogelijk bestellingen kan afwerken: het verwerken van deze bestellingen moet dus zo efficient mogelijk verlopen. Er zijn veel verschillende manieren hoe men deze effici├źntie kan verhogen in het magazijn. Zo kun je kijken naar het gebruik van vakkenkasten, maar ook naar manieren waarop je je kasten beter kunt indelen. Door deze methoden te hanteren kun je al snel zorgen voor een veel sneller verzendproces, waardoor je hieraan zo min mogelijk tijd hoeft te besteden!

Maak het duidelijk

Een van de makkelijkste verbeteringen die men in een magazijn door kan voeren is het verbeteren van de duidelijkheid. Je wilt namelijk niet dat jij of je werknemers lang aandacht moeten besteden aan het vinden van een bepaald product. Er zijn hiervoor veel manieren: je kunt bijvoorbeeld werken met stellingkasten met deuren die per categorie worden ingedeeld, maar je kunt er ook voor kiezen om in de kasten zelf duidelijke systematiek aan te brengen, bijvoorbeeld door het gebruik van labels met kleuren. Hoe je dit ook doet, je zult al snel zien dat je hier ontzettend veel tijd mee kan besparen!

Voorkom fouten

Daarop aansluitend is het ook een goed idee om een methode te hanteren die het voordoen van fouten kan voorkomen. Fouten maken is menselijk, maar kan in dit soort processen relatief erg veel tijd kosten; hierdoor moet je kijken hoe je dit zo veel mogelijk kunt voorkomen. Daarvoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor een duidelijke looproute, maar ook voor een concreet stappenplan waar op het eind een extra controle plaatsvindt. Door deze tips toe te passen zul je merken dat je een stuk minder tijd kwijt bent aan het verzenden van je producten! Zo kan jij je druk maken om zaken die er echt toe doen.