oktober 2, 2023

Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

De uitdagende en verantwoordelijke vacatures civiele techniek

vacatures civiele techniek

Op dit moment zijn er flinke tekorten op de arbeidsmarkt. Zeker in de technische sectoren is er een groot tekort aan goed personeel. Dit komt voornamelijk doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan, dan dat er ieder jaar weer van school het vakgebied instromen. Dit geldt zeker voor de civiele techniek. Er zijn dan ook veel verschillende openstaande vacatures civiele techniek. In de civiele techniek kun je als werknemer erg veel verschillende kanten op. Het gevolg hiervan is dat je kunt kiezen uit een baan in de waterbouw, in de wegenbouw of in de constructie. 

Werknemer

Een baan in de waterbouw

Wanneer je niet houdt van de kleine millimeters, maar daarnaast liever bezig bent met grootschalige projecten, dan is de kans groot dat de waterbouw iets voor jou is. In de waterbouw is het namelijk mogelijk om aan het werk te gaan op grote projecten. Tijdens deze projecten wordt vooral gekeken naar grotere afmetingen, zoals dijken en andere grote objecten. In dit vakgebied kun je aan de slag in de buitenlucht, bijvoorbeeld als een uitvoerder. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in een kantoor aan de slag te gaan. Hier zul je voornamelijk bezig zijn met de voorbereiding van een werk

Verschillende sectoren

Openstaande vacatures in de wegenbouw

In de wegenbouw is een flink tekort aan goede mensen. Tijdens de crisis van 2008 zijn er namelijk veel banen weggevallen in dit vakgebied. Helaas zijn veel van deze mensen later niet meer terug gekomen in de wegenbouw. Gelukkig trekt ook deze sector de laatste jaren weer een beetje aan. Echter is het gevolg hiervan dus wel dat er veel personeel nodig is, voor zowel binnen als buiten.