oktober 4, 2022

Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Je huid verzorgen bij eczeem

De ervaringen met eczeem zijn over het algemeen erg negatief. Dit komt doordat eczeem ervoor kan zorgend at je aan je huid gaat krabben. Hierdoor wordt je huid nog roder. De huid wordt rood wanneer je last hebt van eczeem. Verder kan eczeem er ook voor zorgen dat je je onzeker gaat voelen. Dit komt doordat het eczeem nogal opvallend kan zijn. Ook kan het eczeem overal op het lichaam terecht komen. Er zijn mogelijkheden om het eczeem te verbergen. Je kan bijvoorbeeld lange mouwen aandoen of andere langere kleding dragen. Je kunt eczeem verbergen door make up, maar dit is niet altijd even handig. Je kunt het beste het eczeem verzorgen en ervoor zorgen dat het minder wordt en ook uiteindelijk weggaat. Je kan bijvoorbeeld een eczeem zalf gebruiken.

Op deze manier je huid verzorgen

Wanneer je eczeem op het lichaam hebt, dan kan dit ervoor zorgen dat je jeuk krijgt. De jeuk kan er dan ook weer voor zorgen dat je last krijgt van bultjes, schilfertjes en kloven in de huid. Het beste wat je kunt doen, is niet aan het eczeem te zitten. Wanneer je eraan gaat zitten, dan krijg je nog meer jeuk. Dit zal het eczeem verergeren. Je kunt een aantal dingen doen om de huid te kunnen verzorgen, waardoor het eczeem minder wordt. Je kunt een eczeem zalf gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de huid goed verzorgd wordt. Ook zal de huid niet uitdrogen. Op deze manier zal het eczeem niet erger worden. Wanneer de zalfjes niet werken, dan kun je de huisarts vragen om medicatie voor te schrijven. Dit is vaak een wat zwaarder middel. Je kunt hier het beste eerst overleggen met je huisarts.

De kenmerken van eczeem

De oorzaken van eczeem kunnen best verschillend zijn, maar het eczeem is in de meeste gevallen hetzelfde. Hierbij maakt de oorzaak niet meer uit. Het eczeem is te herkennen aan de kleur en aan het uiterlijk. De plekken zijn meestal rood en kan schilferig worden. Verder kan het gaan jeuken. Hierdoor is het mogelijk om korstjes te krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat je zelfs pijn ervaart.