mei 25, 2022

Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

De locatie van vijgenbomen

Vijgenbomen bevinden zich voornamelijk in de warmere gebieden van de wereld. Je hoeft op vakantie in Finland niet op zoek te gaan naar vijgenbomen in het wild. Landen waarvoor je daar in Europa wel bij aan het juiste adres bent, zijn landen die zich wat zuidelijker bevinden. Denk daarbij aan Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland. Deze landen halen in de winter vaak niet het vriespunt, wat ervoor zorgt dat de vijgenbomen gewoon door kunnen groeien. In Nederland vriest het regelmatig, wat ervoor zou zorgen dat de vijgen van de vijgenbomen de winter niet overleven.

Vruchten van vijgenbomen

Vijgenbomen zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens nuttig. Zo hebben de bomen vruchten, die vijgen heten. Deze vijgen groeien aan de takken van de bomen en wanneer de vruchten rijp zijn, kunnen ze van de takken getrokken worden. Vervolgens kunnen de vijgen zo gegeten worden, maar er kunnen ook allerlei lekkere gerechten mee gemaakt worden. Er zijn namelijk allerlei kookboeken die uitleggen op welke manier vijgen van een vijgenboom het best bereid kunnen worden. Niet alleen om zelf uit te zoeken, maar ook leuk om cadeau te doen aan iemand die graag in de keuken staat.

Op zoek naar vijgenbomen

Door middel van import van vijgen en vijgenbomen uit andere landen is het heel eenvoudig om in Nederland aan vijgen te komen. Maar wat is nog leuker dan het kopen van eten in een supermarkt? Om het eten zelf in de natuur te mogen plukken natuurlijk! Plan een dagje in tijdens je vakantie naar een van de eerder genoemde Europese landen en ga op zoek naar vijgenbomen. Op sommige locaties is het mogelijk om de vruchten te plukken. Zo ben je heerlijk een ochtendje zoet met het plukken van vijgen die je vervolgens zelf in je mandje mee mag nemen naar huis.