Ontdek Zuid Beveland

Welkom op de site van Zuid Beveland

Een nieuw kantoor, hoe richt je het in?

in hoogte verstelbaar bureau

Het bedrijf waar je werkt gaat verhuizen. Dat betekent een paar rumoerige weken waarin er veel beslist moet worden over de nieuwe werkplek. Vaak leent deze verhuis tijd zich voor aanpassingen in je persoonlijke werkplek. Dit is dan ook het ideaal moment om te vragen om een nieuwe stoel of een ander bureau. Misschien heb je er niet eerder aan gedacht maar is het een idee om te kijken naar een zogenaamd zit sta bureau. Je hebt ze vast wel eens een keer gezien in een tijdschrift of bij anderen op de werkvloer, maar wat is nou precies zo fijn aan een zit sta bureau?

Bewegen tijdens het werk is 2 vliegen in één klap

Een zit sta bureau geeft je de mogelijkheid om te staan tijdens het werken. In het eerste opzicht lijkt dit niet zoveel bijzonders. Dit is echter wel een fijne optie om te hebben. Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat hele dagen zitten niet goed is voor je bloedsomloop. Ook is het de oorzaak van veel rug en schouderklachten. Als je zitten en staan afwisselt tijdens het werk blijf je in beweging wat gezond is voor je. Zo voorkom je dat er pijntjes ontstaan op vroege leeftijd wat heel veel impact kan hebben op je werkplezier. Let wel op de kabels die vastzitten aan je monitor, die zullen ook langer moeten zijn om deze nieuwe hoogte te kunnen accommoderen.

Andere opties voor een nieuw bureau

Een zit sta bureau is niet het enige in hoogte verstelbare bureau natuurlijk. Er zijn vele soorten op de markt die in allerlei kleuren, materialen en vormen verkrijgbaar zijn. Er zijn ook verschillende soorten zit sta bureaus. Een klasse zit sta bureaus is elektrisch aangestuurd. Met de druk op een knop verstelt een elektromotor het bureau voor jou naar de gewenste hoogte. De wat goedkopere uitvoeringen zijn mechanisch aangedreven en moet je met een zwengel verstellen. Sommige bureaus gaan trapsgewijs omhoog, wat betekent dat je in stappen van bijvoorbeeld 2,5 centimeter de hoogte in kan stellen. Andere bureaus hebben juist een continue range in hoogte en kunnen naar elke hoogte in een bepaald bereik verstelt worden.